Pages

Monday, April 23, 2012

Ayu's Pizza

Alhamdulillah, sekali lagi aku berjaya mengisi masa dengan membuat pizza!... Cuti hari pertabalan agung. Maka makan lah makanan agung ini, hahaha.... Aku tengok banyak je cara-cara dengan resepi membuat pizza simple kat internet. Hasil gabungan beberapa cara dan resepi, maka terhasil lah pizza ni... Rasa dia best! macam nak buat hari-hari je, tapi nak menguli tu yang malas sikit. Hehehe...


Pavlova je masih belum buat... Mood memasak macam terhenti seketika sebab sekarang sedang teruja untuk belajar menjahit... Hehehe...

Monday, April 9, 2012

Red Velvet??

Kenapa tajuk ada tanda soal? Hahaha... Sebenarnya aku tak pernah rasa kek red velvet yang sebenar. Yang aku pernah rasa red velvet ni adalah froyo tutti frutti. Biasala kan, ada oven, jadi semangat membakar berkobar-kobar. Aku mencari bahan semua bagai nak dekat seminggu baru cukup semua. Aku ikut resepi dari blog yang aku 'google-google' kat internet ni kat sini dengan kat sini. Klik la kalau nak tau resepi dengan cara-cara nak buat.
Aku buat hari ahad, time tu mertua aku ada di KL. Dah la 1st time buat, siap nak bagi orang rasa, sungguh tidak agak-agak aku ini! hahaha... Tapi, kira boleh la jadi dalam 80% kot kek tu. Cream cheese dia macam cair. Pastu buat dua lapis tapi macam layer tak menjadi je. Dah la tak pernah sapu cream cheese, selekeh sungguh (sila abaikan ye...) Siap buat dua jenis, satu kotak satu bulat! hahaha...


Apa-apa pun, aku telah berjaya mencubakan diri membuatnya. Tahniah untuk diri sendiri! :D. Lepas ni projek pavlova pulak. Mungkin weken ni boleh buat, tengok resepi macam senang je...huhuhuhu...

Saturday, April 7, 2012

Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang Ke-3 \(^_^)/


29 Mac 2012. Alhamdulillah, genap 3 tahun usia perkahwinanku... Seperti tahun-tahun sebelum ni, dan sambutan-sambutan hari lahir seblum ni, kebanyakannya kami habiskan masa dengan M.A.K.A.N. hahahaha... Kalau itu boleh menggembirakan, why not?? Terima kasih buat suamiku terchenta sebab bawak makan kat tempat gayat! Dah hampir 30 tahun hidup, tu la kali pertama aku menjejakkan kaki ke Menara Kuala Lumpur. Alhamdulillah, untuk benda-benda 1st time, aku lebih suka kalau buat bersama dia walaupun mungkin dia dah 2-3 times...huhuhu....